'ANA DİLİNİZDEKİ TUHAF İFADELER' ADLI PROJEMİZ

Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencileri proje kapsamında Türk diline özgü ifadeleri araştırmaya başladı.

Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi 11-D sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Seçil MUSTAN rehberliğinde yürütülen eTwinning projesi 'Ana Dilinizdeki Tuhaf İfadeler' kapsamındaki çalışmalarına, Eylül ayı itibariyle başladılar.Projemizin amacı dilimizdeki tuhaf ifadeleri keşfetmek ve bunları diğer ülkelerdeki öğrenci ve öğretmenlerle paylaşarak etkileşim sağlamaktır. Proje için önce online toplantılarla ilginç olan deyim ve ifadeler yazılarak bir deyim listesi oluşturuldu. Daha sonra bunların arasından bir liste oluşturulup öğrencilere görevlendirme yapıldı. Her öğrenci kendi yaratıcılığını kullanarak deyimlere uygun resimleri bulup bununla ilgili yazı işlerini tamamladı. Son olarak bütün deyimler bir sunu halinde hazırlanarak Twinspace sayfasında paylaşıldı ve oylamaya sunuldu. 15 Ocak 2021 yılında en iyi ifadenin seçilmesi planlanmaktadır.

ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇALIŞMALARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Yayın: 12.01.2021 - Güncelleme: 16.01.2023 09:20 - Görüntülenme: 368