MANİSA / AKHİSAR - Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: erasmus

Mrt

Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi; Erasmus +Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları /Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Faaliyeti kapsamında 2019 yılı Teklif Çağrısı döneminde sunulan 2019-1-PL01-KA229-064927_2 numaralı ve 'Cross Borders With English' başlıklı proje için 14/02/2022-18/02/2022 tarihleri arasında Polonya,Portekiz ve İtalya'dan gelen 18 öğrenci ve 6 öğretmeni misafir etti. Projenin ilk LTT faaliyeti Türkiye'de gerçekleştirildi. Bu faaliyet kapsamında okul tanıtımı, hoş geldiniz programı,Akhisar gezisi, MUN Simülasyonu, ülke tanıtımı,Manisa gezisi, öğrenciler tarafından  İngilizce  ders anlatımları; Efes,Şirince ,Selçuk gezileri gerçekleştirilmiştir.

Türkiye'deki hareketliliğin hemen sonrasında okul müdürü Yasin DORU ve İngilizce öğretmeni Yasemin ADAKÇI  ile Nida Nur SEZER, Ozan İLBEYLİ, Mete SEVEN, Mehmet Yiğithan  ARDA, Gülsüm İdil SÖKMEN ,Rıza OKAT adlı öğrenciler İtalya'ya; ardından okul müdürü Yasin DORU, İngilizce öğretmeni Ercüment TEZAL , edebiyat öğretmeni Asuman YÜREKLİ ile  Caner AKPINAR, Yunus Emre KULTAŞ, Ahsen ŞALGAM, Eyüpcan KÖK, İzzet Efe DERETARLA, Asrın Nur YAŞARLAR , Fulden  TİRYAKİ adlı öğrenciler ise Portekiz'e seyahat ederek  bulundukları ülkelerde 1 hafta boyunca çeşitli öğrenme ve öğretme etkinliklerine katılmışlardır.

Tüm bu sosyal, kültürel ve eğitimsel çalışmaların sonucunda öğrencilerimiz farklı   deneyimler kazanmış ve projemizin temel amacı olan İngilizce konuşma becerilerini geliştirmişlerdir.

Öğrencilerimiz; yeterli teorik İngilizce bilgisine sahip olmalarına rağmen pratikte, gerçek hayatta İngilizce konuşmakta çoğu zaman zorlanmaktadırlar. Bunun en önemli sebepleri arasında öğrencilerimizin yabancı dilde konuşma fırsatına çok fazla sahip  olmamalarıdır. Bu proje; okul dışında,gerçek hayatta birçok alanda İngilizce konuşma fırsatı yakalayan öğrencilerimize dil edinimi açısından büyük katkı sağlamaktadır.

Kas

Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi;  Erasmus +Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları /Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 2019 yılı Teklif Çağrısı döneminde sunulan 2019-1-PL01-KA229-064927_2 numaralı ve 'Cross Borders With English' başlıklı proje için 12/11/2019-16/11/2019 tarihleri arasında Bydgoszcz, Polonya'da  (Short-term joint staff training event) Kısa Dönemli Ortak Personel Eğitimi Faaliyetini  gerçekleşti ve çalışmalarını tamamlayıp Akhisar'a döndü.

Okul Müdürü Yasin DORU ve İngilizce Öğretmeni Yeliz GÜÇYENER; toplantıyı,projemizin genel planlaması ve katılımcıların görev ve sorumlulukları  üzerine görüşmeler yaparak  çok verimli bir şekilde tamamladı. Aynı zamanda 'A good Lesson of English as a Foreign Language'  adlı çalıştaya katılarak İngilizce öğretiminde gerekli olan metot ve teknikler ile ilgili güzel bir çalıştayda  yer aldılar . Polonya da toplantı boyunca tarihi ve kültürel geziler ve tanıtımlara da yer verildi.

Kas

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus+Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları/Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Faaliyeti Kapsamında 2019 Teklif Çağrısı döneminde sunulan 2019-1-PL01-KA229-064927_2 numaralı ve CROSS BORDERS WITH ENGLISH adlı projemiz kabul edilmiştir.

Projemiz okul dışında İngilizceyi kullanma ve öğrenci otonomisini geliştirmekle ilgili deneyimleri paylaşmak amacıyla Polonya koordinatörlüğü ile birlikte İtalya,Portekiz ve Türkiye'deki Yabancı Dil öğretmenleri tarafından oluşturuldu ve geliştirildi.

Projemizin temel amacı;2 yıllık süre zarfında 15-18 yaş aralığındaki öğrencilerde gerçek yaşamda, pratikte İngilizce kullanımıyla ilgili problemleri azaltmaktır. Diğer amaçları; öğrencilerin İngilizce konuşmada  otonomisini geliştirmek ,  öğrenme ihtiyacı uyandırmak ve şekillendirmek ,öğrencilerin  kendi öğrenme sürecini planlamayı öğrenmesini sağlamak ,teorik bilgiyi iş bilgisiyle desteklemek , diğer kültürleri de içeren farklılıklara karşı hoşgörü duygularının geliştirmek ,bir dile karşı meraklı ve açık fikirli olmalarını sağlamaktır.

Öğrenci hareketlilik programı 2 öğretmen eşliğinde 7 öğrenci olacak şekilde 5 gün süreli olarak aşağıdaki şekilde planlanmıştır.

Portekiz (Mart 2020)

Italya (Ekim 2020)

Türkiye (Mart 2021)

Polonya (Mayıs 2021)

Hareketliliklerdeki aktiviteler okulların müfredatlarına uygun olarak hazırlanacak, öğrenciler gittikleri ülkelerde ülkelerini, yaşadıkları yeri, okullarını sunumlar yaparak anlatacak, kendi politik ve eğitim sistemleri hakkında bilgi verecek, gittikleri ülkelerde 'flipped class' şeklinde alt sınıflara ders anlatacak, workshop ve bazı sportif kültürel etkinliklere katılacaktır.

Hareketliklere katılacak öğrenci seçimi okul web sitesinde  yayınlanacaktır.

Ekm

Okulumuz, masrafları Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitimi Gençlik Proramları Merkezi Başkanlığı ile Türkiye Ulusal Ajansı tarafından karşılanmakta olan Erasmus+ Ka2 Okul Ortaklıkları projesi doğrultusunda  Litvanya'nın Silute şehrindeki görüşmelerini tamamlayıp yurda döndü.

ERASMUS PROJEMİZ

Proje web sitesi