FKAL UNESCO KULÜBÜ PİLOT OKULU SEÇİLDİ

Bu eğitim yılında ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından UNESCO kulübü kurulmasına karar verilmiştir.Bu bağlamda öncelikle UNESCO Associaded Schools Network (ASPnet) ağında bulunan okullardan pilot olarak başlamak üzere daha sonra ülkedeki tüm okullarda UNESCO kulübü kurulması planlanmaktadır.Okulumuz Manisa ilinde pilot okul olarak seçilen okullar arasında bulunmaktadır.Birleşmiş Milletlere bağlı olarak çalışan bir kuruluş olan UNESCO, uluslararası alanda eğitim, kültür ve sanat faaliyetleri yürüten bir sivil toplum örgütüdür.  UNESCO, gerekli araştırmalar yaparak bu faaliyetlerin nasıl daha etkin hale getirileceği ve dünya üzerinde yaşayan her bireyin aynı şartlardan eşit olarak yararlanması için çalışmalar yapar. Aynı zamanda dünya kültürü için önemli olan yapıları ve alanları belirler. UNESCO 1945'te kuruldu. Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nın uzmanlık kuruluşlarından birisidir. Türkiye de UNESCO üyeleri arasında yer almaktadır.

UNESCO'nun  görevi, sürdürülebilir eğitim politikaları ile eğitimden yoksun kalan bölgelerde çalışmalar yaparak kalkınma hedeflerini eğitim ile desteklemek, kültürel varlıkların korunması için çalışmalar yapmak ve dünya kültür mirası için önemli olan eserleri belgelemek.

Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi olarak:

* UNESCO Kulübü kurulması için öncelikle okulda öğretmenler kurulu kararıyla UNESCO Kulübü kurulmasına yönelik karar alınmıştır.
* UNESCO kulübü kurmaya gönüllü olan okulumuz  UNESCO Kulübü Başvuru Formunu doldurarak okul müdürünün imzası ile silsile izlenerek Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler  Genel Müdürlüğüne  kulüp başvurusu iletilmiştir.
* Kulüpte bir tanesi  İngilizce bilen  olmak üzere iki danışman öğretmen ve gönüllü öğrenciler yer almaktadır.

* Okulumuz UNESCO'nun gündeminde yer alan ve UNESCO'nun öncelikli alanlarında faaliyetler 3 yıl süreli olarak yürütülecektir.

Okulumuzda kurulan UNESCO kulübü bu yıl içerisinde gerçekleştirmek amacıyla şu etkinlikleri belirlemiştir:

1.      20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü programı,

2.      Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan ve şehircilik tarihi M.Ö 1200'lü yıllara dayanan SARDES antik kentinin tanıtım gezisi,

3.      Yunus Emre'nin 700. yıl dönümünde anma çalışması

26-11-201926-11-201926-11-201926-11-201926-11-201926-11-201926-11-201926-11-201926-11-2019

Yayın: 26.11.2019 - Güncelleme: 03.01.2022 08:34 - Görüntülenme: 653