UNESCO KULÜBÜ ETWİNNİNG PROJE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

UNESCO CLUB ACTIVITIES

Okulumuz Unesco kulübünün faaliyetlerinin sergilenip yaygınlaştırılacağı Unesco Club Activities adlı eTwinning projemiz İngilizce öğretmeni Yasemin ADAKÇI rehberliğinde, 9 ve 10. Sınıflardan 20 öğrencinin katılımıyla faaliyetlerine başladı.

UNESCO Kulüplerinin amaçları aşağıdaki gibi özetlenebilir:

• UNESCO'nun hedefleri ve amaçlarının anlaşılmasına yardımcı olmak ve eylemlerinin başarıya ulaşması için çalışmak;
  • Uluslararası anlayış, iş birliği ve dünya barışına katkıda bulunmak;
  • İnsan haklarını desteklemek;
  • Üyelerinin demokrasi ve yurttaşlık eğitimine katkıda bulunmak;
  • İnsanlığın tam gelişimini sağlayabilecek en verimli koşulların yaratılmasını hedefleyen sosyal kalkınmada rol almak.

Bu doğrultuda yapılan faaliyetlerin daha geniş kitlelere ulaşması ve yaygınlaştırılması amacıyla 2021 yılı Mart ayında Türkiye genelinde Unesco Kulübü olan 42 okulun katılımıyla Unesco Club Activities adlı eTwinning projesi çalışmalarına başladı. Öğrencilerimiz pandemi koşulları gereğince çevrimiçi olarak etkinliklerini yapacaktır. Projenin 3 yıl sürmesi planlanmaktadır.

Etkinliklerimizi fkalunesco adlı Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

26-04-202126-04-2021

Yayın: 26.04.2021 - Güncelleme: 26.04.2021 10:05 - Görüntülenme: 617