Etiket Sonuçları: e twinning

Mrt

Okulumuz 2019 yılından bu yana Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı olan eTwinning platformunda yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeni ile, Brüksel'de bulunan Merkezi Destek Servisi (Central Support Service – CSS) tarafından 2021-2022 yılı eTwinning Okul Etiketi ödülüne layık görülmüştür.

Avrupa'da bu platformakayıtlı toplam 43 ülkeden 2935 okuleTwinning Okul Etiketi almaya hak kazanmıştır.Okulumuzun da Akhisar ilçesindeki liseler arasında bu ödüle layık olan tek okul olması bizim için ayrıca onur kaynağı olmuştur.

eTwinning okulu girişimi yenilikçi ve istekli öğretmenlerin okullarında projelerle bir bağ kurmasını, eTwinning faaliyetinin okullarda yaygınlaşmasını ve okul idarecilerinin de süreç içerisinde yer almasını hedeflemektedir. Bu girişim ile okulların birbiri ile yarışmasından ziyade kendilerini geliştirmesi amaçlanmıştır. Bu süreçte uluslararası projeler yapan okullar, eTwinning okulu kapsamında değerlendirilecektir. Ayrıca bu okulların internet güvenliği (eSafety) konusunda farkındalıklarının da olması beklenmektedir.

ÖDÜLLENDİRİLEN OKULA YÖNELİK FAYDALARI
Bu süreç, okulların diğer okul yönetimleriyle iletişime geçmesini ve okulların görünürlüklerinin artmasını sağlayacaktır. Seçilen okullar, kendi ülkelerindeki ve yurtdışındaki diğer okullarla karşılaştırıldığında kendi okullarının durumunu görebilecek ve aynı zamanda diğer okulların da eTwinning projesi yapmasını teşvik edecektir.

Mrt

Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri edebiyat tarihinde önemli yeri olan eserleri okumaya ve bu eserler üzerine çeşitli etkinlikler yapmaya başladı.

Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi  9/C sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Yeliz GÜÇYENER rehberliğinde yürütülen eTwinning projesi  'Okuyorum Gelişiyorum Paylaşıyorum' kapsamındaki çalışmalarına, Ocak ayı itibariyle başladılar.Projemizin en önemli amaçlarından biri olan öğrenciler arasında kitap okumanın yaygınlaşması, bu alışkanlığı kazanma yolunda projedeki tüm öğretmen ve öğrencilerin etkileşim  halinde proje çalışmalarını yürütmesidir.Bu doğrultuda belirlenen kitaplar, belirlenen sürelerde okunup,okunan kitaplarla ilgili analizler yapılarak; panolarda ya da web 2 araçları ile çeşitli platformlarda sergilenecektir.Aynı zamanda el becerilerini geliştirecek kitap ayracı hazırlama gibi bazı etkinlikler  yapılacaktır.Projemiz, tüm bu çalışmaların ardından Mayıs ayında bitecektir.