MANİSA / AKHİSAR - Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: twinning

Mrt

Okulumuz 2019 yılından bu yana Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı olan eTwinning platformunda yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeni ile, Brüksel'de bulunan Merkezi Destek Servisi (Central Support Service – CSS) tarafından 2021-2022 yılı eTwinning Okul Etiketi ödülüne layık görülmüştür.

Avrupa'da bu platformakayıtlı toplam 43 ülkeden 2935 okuleTwinning Okul Etiketi almaya hak kazanmıştır.Okulumuzun da Akhisar ilçesindeki liseler arasında bu ödüle layık olan tek okul olması bizim için ayrıca onur kaynağı olmuştur.

eTwinning okulu girişimi yenilikçi ve istekli öğretmenlerin okullarında projelerle bir bağ kurmasını, eTwinning faaliyetinin okullarda yaygınlaşmasını ve okul idarecilerinin de süreç içerisinde yer almasını hedeflemektedir. Bu girişim ile okulların birbiri ile yarışmasından ziyade kendilerini geliştirmesi amaçlanmıştır. Bu süreçte uluslararası projeler yapan okullar, eTwinning okulu kapsamında değerlendirilecektir. Ayrıca bu okulların internet güvenliği (eSafety) konusunda farkındalıklarının da olması beklenmektedir.

ÖDÜLLENDİRİLEN OKULA YÖNELİK FAYDALARI
Bu süreç, okulların diğer okul yönetimleriyle iletişime geçmesini ve okulların görünürlüklerinin artmasını sağlayacaktır. Seçilen okullar, kendi ülkelerindeki ve yurtdışındaki diğer okullarla karşılaştırıldığında kendi okullarının durumunu görebilecek ve aynı zamanda diğer okulların da eTwinning projesi yapmasını teşvik edecektir.

Ock

'ANA DİLİNİZDEKİ TUHAF İFADELER' ADLI PROJEMİZ

Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencileri proje kapsamında Türk diline özgü ifadeleri araştırmaya başladı.

Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi 11-D sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Seçil MUSTAN rehberliğinde yürütülen eTwinning projesi 'Ana Dilinizdeki Tuhaf İfadeler' kapsamındaki çalışmalarına, Eylül ayı itibariyle başladılar.Projemizin amacı dilimizdeki tuhaf ifadeleri keşfetmek ve bunları diğer ülkelerdeki öğrenci ve öğretmenlerle paylaşarak etkileşim sağlamaktır. Proje için önce online toplantılarla ilginç olan deyim ve ifadeler yazılarak bir deyim listesi oluşturuldu. Daha sonra bunların arasından bir liste oluşturulup öğrencilere görevlendirme yapıldı. Her öğrenci kendi yaratıcılığını kullanarak deyimlere uygun resimleri bulup bununla ilgili yazı işlerini tamamladı. Son olarak bütün deyimler bir sunu halinde hazırlanarak Twinspace sayfasında paylaşıldı ve oylamaya sunuldu. 15 Ocak 2021 yılında en iyi ifadenin seçilmesi planlanmaktadır.

Ock

Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi "Pandemi Sürecinde Teknojoji Bağışıklığı" Adlı eTwinnig Projesi Etkinliklerine Başladı.

Okulumuzdan 9, 10 ve 11. Sınıflardan 13 öğrencimizin katıldığı, müzik öğretmeni Mustafa Kılınç tarafından yürütülen projemizin ilk ay faaliyetleri ocak ayında başladı. Öğrencilerimiz Web 2 araçları kullanımı ile ilgili webinara katıldı. Burada kullanmayı öğrendikleri Web 2 araçlarıyla proje için afiş ve logo tasarladılar. Türkiye'den 10 ve Romanya'dan 3 okulun yer aldığı projede öğrencilerimiz diğer okullardaki öğrencilerle ortak çalışma gurupları oluşturarak hem tanışıp hem de proje boyunca yapacakları etkinlikler hakkında görüşlerini paylaştılar. Proje süresince yapılacak etkinlikler sayesinde öğrencilerimizin teknolojiyi doğru ve etkili kullanmaları amaçlanmaktadır.

Haz

OKUYORUM GELİŞİYORUM PAYLAŞIYORUM adlı eTwinning projesindeki öğrenciler ve öğretmenler çalışmalarını sürdürürken bir yandan da projede yapılan çalışmaları ve bunlardan  yararlanmak   isteyen  herkesin erişimine sunmak adına bir blogoluşturulmuştur. Bu blogda projenin amacı, yapılan etkinlikler, okunan kitaplar, kitap özetleri, web 2.0 araçları, proje değerlendirmesi  gibi konulardan başlıklar bulunmaktadır.

Haz

"OKUYORUM GELİŞİYORUM PAYLAŞIYORUM" adlı eTwinning projesi kapsamında   'Kürk Mantolu Madonna' adlı kitap okunarak, her bir bölümü farklı öğrencilerin katkılarıyla oluşturulan ortak ürünümüz ortaya çıkmıştır. Öğrencilerimiz bu çalışmayı uzaktan eğitim süresinde olmamız sebebiyle  Google Slaytlar üzerinde yapmışlardır.

Projemizin diğer bir çalışması ise Pandemi dolayısıyla sergileri evlerimizden incelememizi sağlayan Sanal Sergi oluşturmak için kullanılan  artstepsadlı web 2.0 aracı ile etkinliklerimizden örnekler olan sanal sergimizdir.

Mrt

Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri edebiyat tarihinde önemli yeri olan eserleri okumaya ve bu eserler üzerine çeşitli etkinlikler yapmaya başladı.

Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi  9/C sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Yeliz GÜÇYENER rehberliğinde yürütülen eTwinning projesi  'Okuyorum Gelişiyorum Paylaşıyorum' kapsamındaki çalışmalarına, Ocak ayı itibariyle başladılar.Projemizin en önemli amaçlarından biri olan öğrenciler arasında kitap okumanın yaygınlaşması, bu alışkanlığı kazanma yolunda projedeki tüm öğretmen ve öğrencilerin etkileşim  halinde proje çalışmalarını yürütmesidir.Bu doğrultuda belirlenen kitaplar, belirlenen sürelerde okunup,okunan kitaplarla ilgili analizler yapılarak; panolarda ya da web 2 araçları ile çeşitli platformlarda sergilenecektir.Aynı zamanda el becerilerini geliştirecek kitap ayracı hazırlama gibi bazı etkinlikler  yapılacaktır.Projemiz, tüm bu çalışmaların ardından Mayıs ayında bitecektir.